El viver d’empreses compleix cinc anys amb una ocupació dels espais oferts de gairebé del cent per cent.

Cinc anys després de la seva posada en servei, Nexes, el viver d’empreses i centre de negocis de Forallac, es troba plenament consolidat i ha complert àmpliament amb les expectatives inicials. Ha esdevingut, tal com pretenia l’Ajuntament, un dinamitzador econòmic no només del municipi, sinó de l’àrea d’influència, i un eix vertebrador del mateix polígon industrial on es troba establert.

El balanç d’aquests primers cinc anys confirma la necessitat que hi havia a la zona de disposar d’un equipament d’aquest tipus. El seu desplegament s’ha anat fent per fases, fins que en aquests moments la pràctica totalitat dels espais ofertats (naus, despatxos, coworking) estan ocupats per emprenedors. En l’actualitat hi ha treballant 27 empreses amb 48 treballadors, que facturen una mitjana de 2,2 milions d’euros anuals. La dada, però, que millor permet il·lustrar la utilitat de Nexes és que de les 58 empreses que han iniciat la seva activitat al viver, el 80% han tingut continuïtat, un percentatge molt elevat si tenim en compte, a més, l’advers context econòmic actual.

Nexes es va posar en marxa l’1 de juliol de 2009 i és el viver més gran de les comarques gironines i un dels més grans de Catalunya. És un equipament destinat a la ubicació temporal de petites empreses, de nova o recent creació, on s’ofereix als emprenedors un conjunt de serveis a preus reduïts, molt per sota del mercat, amb l’objectiu d’ajudar-los a arrencar els seus negocis.

Els usuaris de Nexes també es poden beneficiar mútuament pel fet de poder compartir serveis logístics i administratius (centraleta, copisteria, recepció, sala reunions, etc.). D’altra banda, des de Nexes s’ofereix assessorament tècnic, gestió comptable i fiscal i es fa un seguiment dels nous projectes. També s’analitzen les necessitats formatives dels emprenedors i es proposen una sèrie de cursos durant tot l’any. Es pretén que tots estiguin al corrent de les novetats tecnològiques, comptables i fiscals, dels processos, del màrqueting, de la innovació, etc.

Nexes disposa de 8 naus de 80 m2, un gran àmbit amb 18 despatxos de diferents mides (entre 9 i 26 m2), la recepció, la sala de reunions, les oficines d’administració i una nau independent on hi ha la sala de formació.

Acull empreses i activitats de tipologia ben diversa com poden ser del sector tèxtil (roba interior de fibra de bambú, sabates artesanes amb sola de suro, banyadors de competició); del sectors de l’alimentació (ginebra de l’Empordà, fàbrica de màquines de cafè); del sector d’arts gràfiques (dissenyadors, impressors d’àlbums fotogràfics, productora de vídeo); del sector de la distribució (gasolina competició, submarinisme, ski) o d’àmbits vinculats a la innovació (enginyeria, consultors d’empreses, programadors, …).

Resum Nexes 5 anys