L’Ajuntament de Forallac està portant a terme la primera fase dels treballs de condicionament de Nexes, el viver d’empreses i centre de negocis que ben aviat es posarà en marxa al polígon industrial del municipi, segons han informat fonts municipals. Les obres consisteixen en la separació de la planta baixa, on s’adequaran sis despatxos, la sala de reunions, el despatx de gerència, la recepció i una zona de descans que serà un punt de trobada per als emprenedors. En aquesta intervenció també es condicionaran dues de les vuit naus que es posaran a disposició dels usuaris. Les obres tenen un cost 75.000 euros i finalitzaran a primers de juny. La segona planta i la resta de naus es condicionaran en una segona fase.

Paral·lelament, ja s’ha obert el termini del concurs per accedir a Nexes, la informació de la qual s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província. Els interessats han de lliurar la documentació sol·licitada abans del dia 29 de maig.

El viver i el centre de negocis està situat en una nau construïda en una parcel·la municipal de 9.400 metres quadrats situada entre el carrer de les Alzines i el carrer dels Oms, del polígon industrial. La seva construcció va costar 604.842 euros, que van ser finançats a parts iguals per l’Ajuntament i la Unió Europea, a través dels fons Feder.

En total, el viver disposa de vuit naus de 80 metres quadrats, un gran espai on se situaran els despatxos de diferents mides (entre 8 i 27 metres quadrats), la recepció, la sala de reunions i les oficines d’administració, i una nau independent on hi haurà la sala de formació. La previsió és que s’hi puguin establir fins a 24 empreses.
Des de l’Ajuntament es pretén que el viver i els seus usuaris puguin relacionar-se estretament amb la resta d’indústries del polígon, sigui oferint-los serveis o incorporant-hi coneixements derivats de la seva experiència. Això pot ser molt important en els primers anys de consolidació del nou negoci.

Veure noticia al Diari de Girona