Nexes és el primer Viver d’Empreses de la província de Girona amb Fibra Òptica

Aquest estiu ha finalitzat la instal•lació del cablejat de fibra òptica que donarà sevei a Nexes, el viver d’empreses i centre de negocis de Forallac. Això farà possible que les 25 empreses instal•lades actualment tinguin plena cobertura de banda ampla a alta velocitat.

Nexes ha volgut donar resposta a les demandes cada cop més grans  per part dels emprenedors, una bona part dels quals es dediquen a les noves tecnologies o fonamenten la seva feina en la xarxa (programadors web, dissenyadors gràfics, productora de vídeo, …).  Nexes ha arribat a un acord amb l’empresa Anxanet per fer arribar la fibra òptica d’alta velocitat al viver. La velocitat del circuit és de fins a 1Gb, amb una capacitat inicial de 100Mb simètrics.

Les proves que s’han fet aquest estiu, amb 2 emprenedors de Nexes, han estat del tot satisfactòries. A partir del mes de setembre, tots els emprenedors i empreses de Nexes ja estan connectats a aquest servei.

Nexes va iniciar la seva activitat a mitjans del 2009 i actualment és el Viver d’Empreses mes gran de la província de Girona, amb 17 despatxos, 8 naus i 6 llocs de treball del coworking; amb una ocupació total del 90%.

Arrel d’aquesta instal•lació, situada al bell mig del polígon industrial V2 de Forallac, les empreses (els particulars no) que estan dins el polígon (unes 50 empreses), aprofitaran aquesta, a una gran velocitat i estabilitat. Fins a dia d’avui el servei d’internet que oferien les empreses tradicionals de telefonia era molt deficient, arribant a un màxim de 6mb de baixada i 0,3mb de pujada, amb una gran inestabilitat i múltiples talls.