El juny de l’any 2009 es va iniciar l’activitat a Nexes, el Viver d’Empreses que l’Ajuntament ha creat al polígon industrial de Forallac amb l’objectiu de convertir-lo en un dinamitzador econòmic del municipi. És  un equipament destinat a la ubicació temporal de petites empreses, de nova o recent creació , de manera que els emprenedors tinguin al seu abast un conjunt de serveis a un preu assequible que facilitin el funcionament de la seva empresa durant els primers anys de la seva posada en marxa.
L’objectiu és el de facilitar l’inici de la seva activitat empresarial a través d’una sèrie de serveis complementaris, a preus més reduïts que els que ofereix el mercat, i totalment adaptats a les seves necessitats.
En total, el viver disposa de 8 naus de 80 metres quadrats, un gran àmbit on es situen els  18 despatxos de diferents mides (entre 8 i 27 m2), la recepció, la sala de reunions i les oficines d’administració i una nau independent on hi ha la sala de formació. La previsió és que s’hi puguin establir fins a 28 empreses. Nexes és el Viver d’Empreses mes gran de tota la província de Girona.
A banda d’oferir-los a uns preus més baixos, aquestes activitats es beneficien mútuament pel fet de poder compartir serveis logístics i administratius (centraleta, copisteria, recepció, sala reunions,etc…) D’altra banda, des de Nexes s’ofereix assessorament tècnic, gestió comptable i fiscal i es farà un seguiment dels nous projectes.

Complementàriament, es posa en marxa un Centre de Negocis, destinat a empreses del municipi o rodalies, que vulguin desenvolupar una activitat puntual o temporal al municipi o area d’influència del centre. Es tracta de poder llogar nous o despatxos, a preus de mercat,  amb tots els serveis del Viver (assessorament, centraleta, copisteria, fax, sales de reunions, …)